BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, August 29, 2008

Debat Kemerdekaan VS Assignment......

Sekian lama blog ini tidak ter’update’. Lantaran kesibukan melampau dengan meletakkan sesuatu yang lebih utama di hadapan mengakibatkan blog ini terabai. Pertengahan semester, biasalah. Semua assignment pun perlu dihantar, ditambah dengan bebanan lab report lagi. Huhu. Menambahkan lagi rencah kesibukan, Debat Kemerdekaan tiba pada masa ini. Walaupun bukan sebagai seorang pendebat waima sukarelawan pertandingan Debat Kemerdekaan yang diadakan di bumi Universiti Malaysia Terengganu ini , saya tetap sibuk hingga tugas hakiki selaku pelajar turut terabai (entah apa yang disibukkan sangat..=] ). Lebih memeritkan, sepanjang cuti kali ini, pulang ke Bukit Payong pun tidak walhal kakakku bakal kembali ke bumi asing L. Permohonan biasiswa JPA juga sukacitanya dimaklumkan TIDAK BERJAYA. Takpe la, dah memang tak ada rezeki la tu. Hmm, macam-macam yang berlaku. Biasalah, inilah kehidupan. Penuh cabaran yang perlu kita hadapi bukan melarikan diri.

Sedikit tentang Debat Kemedekaan Ala-Parlimen di UMT baru-baru ini. Tahniah buat UTP dan semua peserta dan juga yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. Mohon maaf pada semua pendebat andai ada yang terkurang atau terlebih sepanjang penganjuran kali ini. Senang-senang berkunjung la lagi ke university pesisir pantai ni. Tahniah juga buat semua pendebat UMT. Sesungguhnya kalian telah berusaha bersungguh-sungguh walaupun tiada yang menghargai. J .Mungkin hari ini belum sampai masanya, namun percayalah, andai kita benar-benar berusaha dan tawakal padaNya, Allah pasti tidak mengecewakan hambaNya ini.

Setakat ini saja untuk kali ni. Kerja banyak lagi..jumpa lagi di post yang akan datang.

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK...semoga Ramadhan kali ini membawa 1001 keberkatan buat kita semua......

SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN MALAYSIA KALI KE 51...

'Perpaduan Teras Kejayaan'



Salam Anak Malaysia

~Jijah~


2 Cerita baru:

SIDDIQ said...

it s ok lol..
idup ni kdg di atas. kdg dbwh..
msti ada hkmahnya..

tahniah n thanx yA..
slamat brposa...

redapples said...

tahniah penganjuran yang besttttt!!!