BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 24, 2008

Percutian di penghujung cuti..

Assalamualaikum semua..lama tak menjenguk blog tersayang...agak malas mahu turun ke kafe baru untuk mendapatkan perkhidmatan wireless...hehe..selesa sangat di bilik yang tinggi (lebih tinggi dari pokok kelapa..haha)...ok lah, sekarang semester baru dah pun bermula..tapi sebelum mula sem ni, saya sempat pergi bercuti kat cameron highland..hehe..kira macam percutian keluarga la..hehe..seronok pergi sana sebab pergi ramai-ramai..dengan nenek sekali bawak tau..padahal saya baru lagi datang sini..hehe..tapi, saya memang suka tempat ni..sejuk, tenang je..sampai adik saya boleh pergi tanya ayah saya kat sini ada tak orang tak stabil (ayat lembut bak kata dr.sabri..hehe)...ambil banyak gambar..tapi nanti la upload kan..sebab ni guna laptop orang..tak de la gambar tu..hehe..tunggu saya upload ye...


Ok, berbalik pada semester baru di bumi UMT..hehe..permulaan sem ni, kami mendapat berita mengejutkan..result salah...masalah waktu key in...huhu..yes..naik satu gred..hehe. .Alhamdulillah.. rezeki..Oh ye..tahniah buat semua yang berjaya dengan cemerlang terutama shahrul yg 3.95..hehe..James jugak..buat yang lain, tak mengapa, masih ada masa..asalkan kalian tidak mudah putus asa..tingkatkan lagi usaha anda..mari kita berusaha bersama-sama..semester ni InsyaAllah, saya akan ambil 22 jam kredit..padat jadual..tapi takpe la..bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian..ada 5 makmal sem ni..maknakatanya, tiap-tiap minggu ada 5 lab report..doakan mudah-mudahan berjalan lancar semuanya..pagi tadi, kuliah pertama subjek BBM 3202, Bahasa, budaya dan masyarakat..Excited nak masuk kelas ni sebab ramai family DEMI yang saya sayangi join kelas ni...Alhamdulillah, jadual pun serasi..tp malangnya, kami semua terpisah sama sekali..huhu..saya dan james di kumpulan 1, dj dan faz kumpulan 2 dan helmy, rezz serta Fauzi kumpulan 3..huhu..takpelah, at least, nanti final kita belajar sama-sama ye..

Hari ni kami keluar, saya, james, Dj dan Huda..Jalan-jalan di Mydin Mall dan Giant..bukan nak beli apa pun, saya dan DJ cuma nak cari kasut untuk makmal je..lagipun duit tak masuk lagi..hehe..cuci mata je la..lepas tu, saya balik rumah..hehe..sebab tu saya rajin nak update malam ni..hehe..untuk temankan adik-beradik kat rumah memandangkan ayah dan Mak pergi kenduri kahwin ..

Hmm..apa lagi ye..Oh ye, hari ni James Jam Jolly menyambut Krismas..kesian dia sambut sorang2...manaa-mana yang rajin tu, pergi la jenguk dia kat rumah dia..nanti nak pindah msuk asrama dah..duduk depan bilik Rezz lagi..hehe..

Ok lah, dah lewat..masanya untuk tidur..hehe...Assalamualaikum....

P/s: balik rumah sekejap je..esok balik kampus semula..huhu...

Salam Semester Baru
~Jijah~

3 Cerita baru:

angloko said...

5 lab!!!!
arghhh boringnya... jupe muke same kat lab...
hahhahaha....;p
ape2 pn... tahniah result bertambah...
blanje mkn pn bertambah k...
;p

jijah@DemiUMT said...

eleh..boring ek..
xpe2..sem ni sy duk diam2 je kat lab..haha..kalau boleh la...
ape??angah nk up lg belanja sy??
tq2..moga makin murah rezeki..
bleh belanja sy lg..hehe..

Rezz Fukumoto said...

kan kelas sama waktu jer beza...tp exam tetap sama kan...huhuhu