BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, January 25, 2009

Cuti-Cuti Malaysia

Assalamualaikum semua...selamat bercuti untuk yang sedang bercuti..untuk yang tak bercuti atau tak dapat balik kampung, sabar la ye..huhu..cuti kali ni memang banyak kerja-kerja tertunggak yang perlu diselesaikan..tapi hingga ke hari ini pun belum memulakan apa-apa tugasan..khabarnya James dah siap banyak kerja..huhu..tak aci..

kali ni sekadar nak berkongsi hobi sepanjang 2,3 hari cuti ni..hehe...suka sangat tengok-tengok resipi kat internet ni..hehe..macam lepas gian dah lama tak masak kat asrama..hehe..So, hasilnya semalam aku dah buat 2 jenis desert..hehe..yang gambar kat bawah ni puding coklat..memang rasa mcm coklat betul just lembut macam puding..tapi tak tahan manis sangat..next time buat kena kurangkan manis dia sikit..huhu..dah la pakai mould ikan..berebut masing-masing nak kat bahagian perut ikan yang besar tu..haha..puding ni sangat simple and senang..sape-sape yang nak cuba boleh la..


keduanya cuba buat aiskrim coklat (coklat lagi..hehe)..macam aiskrim nestle kat kedai tu..tapi tak ada gambar la..ok la..boleh la makan..puas hati la jugak dengan aiskrim ni..hehe..nyum2...aiskrim buatan sendiri memang puas hati makan..hehe..ambik la, letak gambar hiasan je aiskrim coklat ni..Assume je la yang saya buat pun macam ni..hehe..
p/s: Gud Luck buat saudara Amirudin yang akan berkhutbah..doakan beliau berjaya..

Salam 1001 coklat,
~Jijah~

2 Cerita baru:

fazil said...

geramnya tgok coklat tu....

fikirseorangfakir said...

syukran 4 the pray...