BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, May 5, 2010

Hangus, Rentung...

Assalamualaikum semua......ehehe....happy birthday to me...happy birthday to me.....haha.....ucap utk diri sendiri......sob3....haha...thxs utk semua wishes kt fb, sms, call, atau apa2 medium skalipon.....ucapan dan doa kalian semua, amat3 sy hargai...terharuuu.....heee



ok, berbalik kpd tujuan asal entri kali ni...eheh...haa...tgk gmbar di bwh ni...agak2 ape ni ye...ish3...hangus terbakar tu....

Ok, kita tgk dr jauh sikit.....oooo...benda tu...haa...bnda2 kat kotak suis tu....harap maap, sy tak tau nk pggil apa bnda2 alah tu...ehehe...kotak suis kot..eh, ke fius...ntah la..layan je la...

ok, sangat scary ye....

sehari dua ni memang duk bau busuk2 mcm ala2 wayar kn bakar tu..tp kitorang x perasan bau tu dtg dr sini. ingtkan dtg dr bengkel welding yg dkat ngn umah kitorg tu....lepas tu plak, mlm tu blackout...ms tu ok lg sbb semua rumah pon golap gulita...tp yang herannya, ptg semalam, rumah lain ok je, rumah kami je yg kepanasan (siang=x gelap...haha)...ok, dah mula rasa curious...pastu telefon 15454 la...apa lg ntah, ai da terlena dlm kepanasan... haha.....

pastu ayah sy pon pergi cek di kawasan itu ye....uish...panas gila ye....call lg encik TNB....
bla...bla...bla....akhirnya setelah digodek2...haa, itu la yg ada kt dlm tu (figure 1..haha)..hangus terbakar lagi rentung....nasib baik sgt2 sempat sedar sebelum yg lg buruk berlaku...org TNB tu pon ckp mmg da kronik ni..ish2...can cause short circuit...terbakar satu umah....nauzubillah...takut..

tp Alhamdulillah, smpat diselamatkan...skrg ni tgh duk baiki la ni...hopefully semuanya ok lpas ni..rupa2nya, sehari sebelum tu, rumah jiran pon da jd mcm tu jugak...dasyat kan...org tnb tu ckp bnda tu mmg boleh tahan dlm 20 tahun gitu sbb model lama..umah ni plak da dekat 21 tahun da...hoho..maunye x jadi macam tu...

ok, itu sahaja...hati2 dgn peralatan elektrik di rumah ye...dan jgn lupa juga, jimatkan penggunaan elektrik....renung2kanlah..mungkin ini juga peringatan supaya lbh cermat guna elektrik tu..hoho..ok..bubbye....

p/s:rasa mcm nk mkn kek...tp x leh guna oven lagi..takutt2...hee

Jimatkan penggunaan elektrik,
~Jijah~

4 Cerita baru:

ked :) said...

pengalaman baru :D

Cik Jijah said...

btol2....bkn semua org ada pengalaman mcm ni..hee

Murshidi & Marahaini said...

anne: dem totally forgot your birthday! huhuu sorry jah..
Neway, Happy Birthday! Semuga awet muda slaluu...memmuah!! ;p

Cik Jijah said...

tu la.....smpai hati ko..
aku tggu2 tau......
ahaha....
ko kn bg aku hadiah
sbb wish lmbt...
hahaha