BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, September 16, 2008

Balik Kampung

Assalamualaikum semua..mood tiba-tiba datang untuk menulis (tengah kelas lagi ni..hehe). ceritanya bermula, bila mood nak balik datang..huhu..walaupun dah balik sekejap minggu lepas..tapi sekejap sangat dan tak balik umah sendiri pun, balik umah nenek jer.. Orang mesti cakap, ala rileks la, orang lain pun tak balik. tapi sebenarnya situasi aku lain. kalau orang lain boleh la sebab jauh, tak ada tiket n macam-macam sebab lagi la. Tapi, aku ni dekat je ngan rumah. feel dia lain tau. kalau adik aku tiap2 minggu boleh balik, bukak puasa kat rumah. aku pun nak macam tu..huhu..waktu balik sekejap pun, dah kena perli2, dah tak ingat rumah??..huhu..hakikatnya, aku tetap perlu akur pada bebanan tugas dan tanggungjawab selaku seorang mahasiswa. Assignment, test, presentation..semua datang bertimpa-timpa. tapi Syukur Alhamdulillah, hampir semua dah selamat. sekarang, sedang menunggu tarikh2 untuk 2nd Test yang akan muncul pasca raya nanti..harapnya tiada lagi kerja tertunggak sebelum raya ni..hehe..



FYI (baca ala2 Karina cite Sutera Maya), aku tengah maraton movies. First, nak habiskan Gokusen 3. di samping tu, banyak la khatam movie lain. ni yang aku malas bila dah tak banyak kerja ni..hehe..

ok lah..aku nak dengar presentation nih..nah, lirik untuk kita semua sempena musim dekat-dekat dah nak balik kampung ni..hehe..

AKU INGIN PULANG by Ebiet G.Ade

Kemanapun aku pergi
Bayang bayangmu mengejar
Bersembunyi dimanapun
S’lalu engkau temukan
Aku merasa letih dan ingin sendiri

Ku tanya pada siapa
Tak ada yang menjawab
Sebab semua peristiwa
Hanya di rongga dada
Pergulatan yang panjang dalam kesunyian

Aku mencari jawaban di laut
Ku sadari langkah menyusuri pantai
Aku merasa mendengar suara
Menutupi jalan
Menghentikan petualangan
Du du du

Kemanapun aku pergi
Selalu ku bawa bawa
Perasaan yang bersalah datang menghantuiku
Masih mungkinkah pintumu ku buka
Dengan kunci yang pernah kupatahkan
Lihatlah aku terkapar dan luka
Dengarkanlah jeritan dari dalam jiwa

Aku ingin pulang uhuu
Aku harus pulang uhuu
Aku ingin pulang uhuu
Aku harus pulang uhuu
Aku harus pulang


ok..selamat teruskan puasa untuk hari ke 16 dan seterusnya..Selamat Beramal..

p/s: lagu ni mesti ingatkan korang iklan petronas tu ye...

25 September 2008, datanglah cepat...Aku ingin PULANG...........hehe..


Salam dari Kejauhan
~jijah~

5 Cerita baru:

aDyLLa said...

assalamualaikum
awal dye balik..
aku balik 29hb..
huhu..

jijah@DemiUMT said...

haha..biase r..haha..

Pjoyz Zul said...

Cis... balik 25hb pon dah mengeluh lamabt ke.. aku balik umah 27 ok jah... balik ump balik hari raya ke-3.. lagi la.. srupa x raya aku nih... huhuhuhu

jijah@DemiUMT said...

ko lain..haha...
aku balik nak bisnes beb..hahaha...

RuQaiyah said...

slmt blk kak...^_^
salam lailatul qadar..